Minisymposium tgv boekpresentatie set talmoed taäniet-vasten twee boeken! Op 07 juni 2015

7 juni is een hoogtepunt voor Talmoedlezend Nederland. Dan wordt de vertaling gepresenteerd van het Traktaat Taäniet (Vasten) van de Babylonische Talmoed. Eerder al was in de serie Het geschenk van Jacob het Traktaat Zegenspreuken vertaald, eveneens door Talmoedkenner en voorganger Jacob de Leeuwe. Een prestatie van jewelste. Nu is het tijd voor een feestje en een officiële presentatie.

Ik nodig u van harte uit aanwezig te zijn bij het feestelijke mini-symposium. Vereerd met hun aanwezigheid kan ik u de volgende sprekers aankondigen:

Marcel Möring, ontvanger van de AKO literatuurprijs en de Gouden Uil. In zijn nieuwe roman Eden, die komend najaar verschijnt, speelt de Talmoed een belangrijke rol.
Opperrabbijn Binyomin Jacobs
Rabbijn Wim van Dijk
Professor dr. Jaap Seidell, hoogleraar Nutrition and Health VU, die zal spreken over vasten, broodnodig voor de mens?
Vertaler Jacob de Leeuwe zal vertellen over Taäniet en de eerste exemplaren overhandigen.

Dochter Fleur de Leeuwe verzorgt de muzikale intermezzi.

En natuurlijk zijn er lekkere hapjes en drankjes, verzorgd door koosjere catering Ronald Vos.

Vanaf 13.45 uur is de ontvangst met verfrissing. Het mini-symposium begint om 14.15 uur en duurt tot ongeveer 15.45 uur. Daarna kunt u elkaar ontmoeten tijdens de receptie. En desgewenst kunt u uw exemplaar van Taäniet laten signeren door een of meer van de sprekers. De toegang is gratis. Er zijn wel parkeerkosten als u de auto parkeert op het terrein van het ziekenhuis.

Informatie over route, parkeren en openbaar vervoer: klik hier. De bijeenkomst vindt plaats in de ontmoetingsruimte.

Traktaat Taäniet is een set van twee boeken, gebonden hardcover met leeslint, in totaal meer dan 800 pagina’s. Met tevens de vertaalde commentaren van Rasji en toelichtingen door Jacob de Leeuwe. Voorzien van voorwoorden van Opperrabbijn Binyomin Jacobs en Rabbijn Rafaël Evers.

De normale winkelprijs van de set is € 99,50. Tot 1 september geldt echter een actieprijs van € 79,50 (te bestellen bij de boekhandel of via de uitgever). Tijdens deze presentatie is de prijs € 75,00.

Jacob de Leeuwe is beschikbaar voor een interview.

Voor een recensie-exemplaar kunt u contact met mij opnemen.

Vriendelijke groet,

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>