Crescas publiceert over de talmoed taäniet

http://www.crescas.nl/nieuws/2015-05-22/5hzoz/Talmoedtraktaat-Taaniet-vertaald/

Neem contact op met Crescas Crescas Logo Home Cursuswijzer Inschrijven Docenten Over Crescas Nieuwsbrief Doneren Contact

Mijn Crescas App Volg Crescas op Facebook Volg Crescas op Twitter
Nieuws
VRIJDAG 22 MEI 2015
Talmoedtraktaat-Taaniet-vertaald

Het vertalen van Talmoedteksten is geen sinecure. Jacob de Leeuwe, de afgelopen jaren docent Joodse mystiek bij Crescas, durft zulk vertaalwerk wel aan. In de zomer van 2012 rondde hij de vertaling van het Traktaat Berachot af. Een ongelooflijke prestatie. En nu heeft hij zo’n kunststuk opnieuw uitgehaald.
Zondag 7 juni wordt, tijdens een mini-symposium, De Leeuwe’s vertaling van Traktaat Taäniet uit de Babylonische Talmoed gepresenteerd, uitgegeven door Skandalon, dat ook de Naardense Bijbel uitgaf.
Met sprekers als auteur Marcel Möring, professor Jaap Seidell (autoriteit op het gebied van voeding en gezondheid), de rabbijnen Jacobs en Van Dijk en natuurlijk Jacob de Leeuwe zelf, belooft het een interessante middag te worden.
En hoewel Traktaat Taäniet gaat over vasten, is er na afloop de mogelijkheid om na te praten met een hapje en een drankje. Natuurlijk zijn de boeken (de vertaling bestaat uit een set van twee boeken) te koop en kunt u die laten signeren. Op de dag van de presentatie krijgt u bovendien een fikse korting.

Zondag 7 juni, sjoel van Ziekenhuis Amstelland, Laan van de Helende Meesters 8, Amstelveen, aanvang 14.15 uur, zaal open 13.45 uur. Toegang is gratis.
More Sharing ServicesDelen| Share on facebookShare on googleShare on twitter

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>