GNI, genootschap nederland Israël vermeldt de vertaling van Talmoed Taäniet

http://www.gnileeuwarden.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=268:publicatie-nederlandse-talmoed-vertaling&catid=44:boeken

Publicatie Nederlandse Talmoed vertaling door Jacob Nathan de Leeuwe

De Babylonische Talmoed is na de Hebreeuwse Bijbel het belangrijkste boek binnen het jodendom. Het hart van de Talmoed is de Misjna-tekst, de zogenoemde mondelinge Tora, die volgens de traditie door God zelf aan Mozes is onderwezen en die in de rest van de Talmoed wordt besproken door Rasji en andere commentaren. De Talmoed vormt zo de uitleg van de schriftelijke Tora en bevat discussies, voorschriften, anekdotes, legenden en interpretaties van tradities. De definitieve tekst van de Babylonische Talmoed werd rond het jaar 500 afgesloten. Het is door de studie van deze tekst dat de joodse geest en het joodse leven werd gevormd.

Jacob Nathan de Leeuwe vertaalt de complete Misjna-tekst en o.a. alle commentaren van Rasji in het Nederlands. Hij voegt er zelf vele voetnoten aan toe, die de oorspronkelijke teksten helder moeten verklaren. Het geheel is voorzien van bijna 4000 noten in bijna 800 pagina’s bestaande uit twee boeken deel I (hoofdstuk, perek 1 en 2) en deel II (hoofdstuk, perek 3 en 4). Het bevat tevens een woordenlijst en een introducerende beracha van Opperrabbijn Jacobs.
Traktaat Taäniet (vasten) is 7 juni 2015 feestelijk gepresenteerd in sjoel Amstellandziekenhuis met speeches van onder andere rabbijn Wim van Dijk, opperrabbijn Binyomin Jacobs, wetenschapper professor dr. Jaap Seidell, hoogleraar Nutrition and Health en Marcel Möring. Eerder verscheen al zijn vertaling van Traktaat Berachot (zegenspreuken).

Babylonische Talmoed Traktaat Taäniet – Vasten
Beide boeken kosten samen € 85,-.
Voor GNI-leden geldt een korting van 10%.
ISBN 978-94-92183-06-4 NUR 716
De bestelling kan geschieden via: jacob@li-el.nl

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>